Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

YANGINLARDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL,YAŞAM SAVUNUCULARI SORUMLUYMUŞ !…

14 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»YANGINLARDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL,YAŞAM SAVUNUCULARI SORUMLUYMUŞ !…
YANGINLARDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL,YAŞAM SAVUNUCULARI SORUMLUYMUŞ !…
ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, California’daki yangınlardan iklim değişikliğinin değil yaşam savunucularının sorumlu olduğunu savundu.

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, California’daki yangınlardan iklim değişikliğinin değil yaşam savunucularının sorumlu olduğunu öne sürdü. Zinke’ye göre yangınlar, ağaç kesimine getirilen sınırlamalar yüzünden bu kadar büyüdü.

Kuzey California’daki KCRA kanalına konuşan Zinke, “Amerika, bu radikal grupların iklim değişikliğine dair tartışmayı kontrol etmesine izin vermesinden daha iyisini yapmalı” ifadesini kullandı.

Zinke, geçtiğimiz hafta USA Today’a yazdığı yazıda “Çevrecilerin ağaç kesimine getirilen sınırlamalar nedeniyle yangınlardan kısmen sorumlu olduğunu” öne sürmüştü. Zinke, kereste hasadında artış sağlanması gerektiğini böylece orman yönetiminin kolaylaşacağını ve ekonomik getirinin artacağını savunmuştu.

Sacramento Bee’nin haberine göre bölgeyi ziyaret eden Zinke, “Bu iklim değişikliğiyle alakalı değil. Yangın mevsiminin uzadığına ve sıcaklıkların arttığına şüphe yok” ifadesini de kullandı.

TRUMP DA ÇEVRE YASALARINI SUÇLADI

ABD Başkanı Donald Trump, 5 Ağustos’ta attığı tweet’le “Yangınların, kullanıma hazır büyük miktarda suyun hazırda tutulmasına izin vermeyen kötü çevre yasaları sebebiyle daha kötü hale geldiğini” söylemişti. California’da onlarca yıldır devam eden su haklarına ilişkin anlaşmazlığa göndermede bulunan bu mesaj, büyük tepki çekmişti ve itfaiyecilerin su eksikliğinin bulunmadığı belirtilmişti. Beyaz Saray’dan buna dair karşı bir açıklama yapılmadı.

‘EN KÖTÜ YANGIN’

California’da 2018 yaz yangınlarında en az 8 kişi yaşamını yitirirken bu yazın yangınları şu ana kadarki en yıkıcı yangın olarak tanımlanıyor. Yangında şu ana kadar 1214 km2’lik alan kül oldu.

VALİ BROWN: YENİ NORMAL

Kuraklık ve artan sıcaklığın yangın sezonunu uzatması sebebiyle Vali Jerry Brown, bu durumu “Yeni normal” olarak tanımlayarak bilim insanlarına katıldığını ortaya koydu. Geçtiğimiz hafta konuya dair The Guardian’da Daniel Swain, Crystal Kolden ve John Abatzoglou tarafından yazılan yazıda California’nın “Mega yangınlar dönemine girdiği” bunun da “Uzun süreli sıcaklık trendiyle ilişkili olduğu” belirtilmişti.

KAYNAK   :  https://www.evrensel.net/haber/359241/abdli-bakan-yanginlardan-iklim-degisikligi-degil-cevreciler-sorumlu (DIŞ HABERLER)

BÜLENT ÖZGEN- HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika