Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

‘Yarış Pisti Zeytincilik Yasasına Aykırı’

30 Eylül 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»‘Yarış Pisti Zeytincilik Yasasına Aykırı’
‘Yarış Pisti Zeytincilik Yasasına Aykırı’
İzmir Güzelbahçe’de kurulmak istenen yarış pistine karşı bölge halkının katılımıyla panel düzenlendi.

İzmir Güzelbahçe’de yapılmak istenen yarış pistinin çevreye ve insanlara vereceği zarar uzmanların katılımıyla yapılan panelde anlatıldı. Güzelbahçe Yelki’de yapılmak istenen “Go-Kart Yarış Pisti”ne karşı çıkan Güzelbahçe’deki sekiz derneğin oluşturduğu Güzelbahçe Sivil Toplum Platformu, ‘Yarış Pistlerinin Çevresel Etkileri’ konulu panel düzenledi. Panelde, yarış pistinin yaratacağı gürültü ve egzoz gazları nedeniyle doğal çevrenin zarar göreceği ve insanlarda duyma kaybına neden olacağı dile getirildi.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan panele, davetlilerin salona sığmaması üzerine 550 kişilik Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda devam edildi.

‘RUHSAT BAŞVURUSU YOK’

Panelde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, kentlerde yaşayabilmemizi tarımsal üretime borçlu olduğumuzu belirterek pist yapılacak bölgenin zeytin ağaçlarıyla dolu olduğunu ve zeytincilik yasasına göre bölgede yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini savundu. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil Kınay ise pistte araçların çıkaracağı emisyon, gürültü ve vibrasyonun doğal yaşamı etkileceğini anlatarak “Bölgedeki tarım arazileri ve canlılar bu pistte araçların çıkaracağı gaz ve gürültüden etkilenecektir. Kesinlikle yapılmamalı” dedi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Bıyık, bölgenin imar planı olmadığını belirterek “Belediyeden ruhsat alınmamış. Bölgede 10 bin metrekarelik inşaat yapılmak isteniyor. Ama ruhsat başvurusu yok” dedi.

Yarış pisti için dökülmek istenen asfalta karşı nöbet sürüyor

‘DUYMA KAYBINA YOL AÇAR’

İzmir Tabib Odası Çevre Sağlığı Komisyonu Üyesi Dr. Ahmet Soysal,  araçların çıkaracağı yüksek gürültünün insanlarda duyma kaybına neden olacağına vurgu yaparak “Bölge için ÇED raporu alınmasa bile SED (Sağlık Etki Değerlendirme) raporu mutlaka alınmalıdır. Güzelbahçe’nin yarış pistine ihtiyacı yok, doğasının korunmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

‘ASFALT DÖKERLERSE KAZIYACAĞIM’

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de yerel yönetim yasası ve zeytincilik yasasının söz konusu pistin yapımına engel olacağını belirterek, “Bir üniversite yapmak için bile izin gerekirken, çevreye, doğaya, insanlara zarar vereceği aşikar olan yarış pistinin inşaatı için kimse belediyeye başvurmuyor, kimse ruhsat ve izin almıyor. Belediye olarak kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak mühürleme işlemini uyguladık. Eğer asfaltı dökerlerse, kepçenin direksiyonuna ben geçeceğim ve hepsini kazıyacağım” dedi.

KAYNAK  : https://www.evrensel.net/haber/362226/yaris-pisti-zeytincilik-yasasina-aykiri(İzmir/EVRENSEL)

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika