Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

YENİ DEPREM HARİTASI VE YÖNETMELİĞİ YAYINLANDI

20 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»YENİ DEPREM HARİTASI VE YÖNETMELİĞİ YAYINLANDI
YENİ DEPREM HARİTASI VE YÖNETMELİĞİ YAYINLANDI

 

Türkiye’nin deprem tehlike haritası 22 yıl sonra yenilendi. Yeni harita Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti.

 

 

“Artık elimizde parsel parsel riski değerlendireceğimiz bir haritamız var” Türkiye’nin Deprem Tehlike Haritası 22 yıl sonra yenilendi. ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Eski haritalarda olduğu gibi artık deprem derecesi kavramı kullanılmayacak. Bunun yerine ivme değeri kullanılıyor. Yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nın da bir deprem anında minimum koşullarda beklenebilecek en büyük yer ivmesi değerlerini verdiği belirtiyor. Yani bu haritanın bir risk haritası olmadığı vurgulanıyor. Risk haritası olması için ”Bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir’ ‘mesajı veriliyor.

Buna göre yeni haritada sarı yerler düşük tehlikeli, kırmızı yerler ise yüksek tehlikeli yer ivmesini gösteriyor. Yeni haritaya göre toplam 52 il merkezinin deprem tehlike değeri değişti. 46 il merkezinin deprem tehlikesi azaldı, 6’sının ise yükseldi.

Yeni Deprem Yönetmeliği 18.03.2018 gün ve sayı: 30364 sayılı ükerrer sayıda yayınlanmış olup 1.1.2019 tarihinde  yürürlüğe girecektir.

 

 

KAYNAK : http://www.bursadabugun.com/haber/turkiye-nin-yeni-deprem-haritasi-yayimlandi-936595.html

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika