Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yine Katil Kuzey Marmara Otoyolu, Yine Taşocağı İçin Katliam!

18 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Yine Katil Kuzey Marmara Otoyolu, Yine Taşocağı İçin Katliam!
Yine Katil Kuzey Marmara Otoyolu, Yine Taşocağı İçin Katliam!

Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı Babaköy’de binlerce ağaç katlediliyor! Babaköy’ün tarımını ve meyveciliğini bitirecek, yeraltı sularını kirletecek, geleceğini yok edecek bu girişim yine bir taş ocağı için!

Üstelik burası hem yaban hayatı koruma alanı, hem de İpekyolu güzergahı. Bölgede tarihi değer olarak korunması gereken kaya mezarları da var. Ama tüm bunlar hiçe sayılarak dinamit ile patlatma yapılmaya başlandı. 5000’e yakın ağacın olduğu bölgede kesim de başladı, Kolin İnşaat bölgeyi çevirmiş durumda.

Kolin İnşaat’ı, Soma Yırca köyünde termik santral yapmak amacıyla 6 bin zeytin ağacını sökmesiyle, ağaçlarını savunan köylülerin vahşice saldırıya uğramasıyla hatırlıyoruz. Şimdi de Trakya, İstanbul ve Anadolu’nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları’na yeni bir hançer saplamaya çalışan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde daha fazla kâr elde etmek isteyen şirket, Kandıra Babaköy’de taşocağı inşa etmeye çalışıyor!

Babaköylü yöre halkı bugün saat 14:30’da Kayamezarlarında bu katlima karşı seslerini yükseltecek, destek verelim!

Trakya, İstanbul ve Anadolu’nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları onca katliama ve yağmaya rağmen hala ayakta; Kuzey Ormanları’nın ‘Muhafaza Ormanı’ ilan edilerek mutlak koruma altına alınmasını, her türlü rant ve yağma projesine derhal kapatılmasını amaçlayan kampanyamıza desteğinizi bekleriz:

KAYNAK : https://kuzeyormanlari.org/2019/06/14/yine-kolin-insaat-yine-katil-kuzey-marmara-otoyolu-yine-tasocagi-icin-katliam/

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika