Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Zirvede Pediatri Kongresi

16 Mart 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Zirvede Pediatri Kongresi
Zirvede Pediatri Kongresi

18 ulusal Pediatri kış Kongresi Geçtiğimiz günlerde Uludağ’da gerçekleşti. Pandemi döneminde 2 yıl online yapılan toplantı 2 yıl aradan sonra ilk kez canlı olarak gerçekleşti. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalı Başkanlığı nın ev sahipliği yaptığı kongre burkon Turizm tarafından organize edildi. Anabilim dalı başkanı Profesör Doktor Nihat sapan oldukça yoğun bir katılım olduğunu ve de Pediatri dünyasında önemli konuların masaya yatırıldığını dile getirdi.

toplantıda ele alınan başlıklardan en önemlisi pandemide öğrendiklerimiz. pandemi sürecinde yaşananlardan ders çıkartmamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Nihat Sapan, salgin hastalıklar olmasa da hijyen kurallarına her zaman uyulması gerektiğini savundu. Bunların yanı sıra toplantıda söz alan konuşmacılar anne sütünün önemine değindi. Pediatri alanında yeni gelişmelerin de ele alındığı toplantıda tanı ve tedavi yöntemleri anlatıldı.


Bu tür toplantıların dayanışma ve diyalog açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Profesör Doktor Nihat sapan, farklı görüşler Aynı masada paylaşılıyor genç beyinler ve deneyimli beyinler harmanlanıyor dedi.
Gen tedavi lerin de ön planda konuşulduğu toplantıda yakın gelecekte gen tedavilerinin kullanılması muhtemeldir. sözüne de önemle vurguladılar. Ayrıca 14 Mart Tıp bayramını da kongre ile çakışması toplantıya başka bir önem kazandırdı.


Bu konuda bir açıklama yapan Sapan, maalesef Buruk bir Kutlama yapıyoruz dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin halen devam ettiğini cezaların yeterli ve caydırıcı olmadığını dile getirdi. Çocukların sağlıklı büyümesi ve beslenmesi korunması toplantının ana başlıkları arasında yer aldı. Türkiye genelinde 500’den fazla kendi alanında deneyimli doktorların katıldığı toplantıda, konuşmacılara plaket de verildi.

Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan kongre 5 gün sürdü. toplantının beyaz cennette yapılmasındaki amaçlardan bir tanesi de, zaman zaman fırsat bulan katılımcılar kayak yaparak stres attı. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika